Despre caracter…

Posted on februarie 20, 2010. Filed under: eu si ale mele..., Tampeniile unui copil | Etichete:, , , , , , |

Cerinta unui subiect de tipul II la examenul de BAC – scris 2010:

Scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 20 de rânduri, despre caracter, pornind de la ideea
identificată în următoarea afirmaţie: „Mă derutează oamenii care, decenii de-a rândul, s-au comportat
într-un fel, au împărtăşit anumite convingeri, au manifestat atitudini tăioase, iar apoi, într-o bună zi, ne-au
părăsit, iar într-o altă zi, au început să se comporte pe dos, să dea glas unor convingeri opuse, unor
atitudini inverse. Poate fi omul atât de încăpător?”. (Ion Ianoşi, Opţiuni)

Propunerea mea de rezolvare :

Caracterul este unul dintre cele mai evidente calitati sau defecte ale unui om. El dirijeaza parerea celorlalti despre tine, iti face prieteni sau dusmani, este imaginea pe care o afisazi in societate.

Parerea mea este ca un om nu poate fi lipsit de caracter, la propriu, ci mai degraba are un caracter urat, labil, defectuos. Caracterul unui om se maturizeaza, se metamorfozeaza odata cu acesta. Sunt foarte putine persoane care traiesc o viata intreaga ghidandu-se dupa aceleasi idei. A-ti schimba parerile nu denota, neaparat, un caracter urat.

Eu cred ca oamenii pot avea diverse motive pentru a-si schimba ideile. Printre aceste motive se pot enumera experiente mai mult sau mai putin placute, parvenirea, labilitatea sau dorinta de a indrepta unele greseli. Un om care isi recunoaste greselile si face tot posibilul sa se indrepte este un om puternic, un om cu un caracter frumos, pe cand unul care isi schimba atitudinea pentru a-i fi mai bine dintr-un anumit punct de vedere, renuntand la canvingeri de-o viata, este un om cu un caracter urat, slab, labil.

Parerea mea este aceea ca in lunga sau dimpotriva, scurta sa viata, omul se poate lovi de multe evenimente, iar acestea ii pot schimba viziunea asupra lumii, fara a-i face pe ceilalti sa considere ca a facut ceva gresit, ci sa-l aprecieze.

Omul este supus greselii, insa are ocazia si dreptul de a se indrepta. Caracterul unui om este mana in mana cu sufletul acestuia, dupa parerea mea.

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

14 răspunsuri to “Despre caracter…”

RSS Feed for Nicoleta Bucșaru Comments RSS Feed

e mare lucru sa-ti recunosti greselile.Pare simplu sa spui „da,eu am facut-o”…dar cand sunt pusi in fata faptului implinit…multi se codesc .

E bine sa-ti asumi consecintele propriilor fapte, insa nu multi pot pune in practica aceasta teorie…din nefericire.

Merci

Ma bucur ca ti-am putut fi de folos 😉

Mersi, mi-a fost de folos

Cu mare placere! 🙂

un om(caracter) este influentat si de mediul social in care se afla si in mare parte deciziile si propriile convingeri pot fii influentate din „exterior:”si nici odata nu poti sa spui ca un om are un anume gen de caracter pt ca nici odata nu isi poate un individ exprima propriile convingeri si idei (deoarece sunt legi…..)

sunt in totalitate de acord cu ce ai scris mai sus .sunt de parere ca oamenii sau schimbat foarte mult in timp dorinta de a face bani din orice de a calca peste cadrave doar ca sa le fie lor bine sunt dezamagita in ce se transorma societatea sunt dezamagiata ca oameni cu,carte nu fac nimic pentru ceilalti care poate vor sa faca ceva cu viata lor si nu au sustinerea si convingerea ca pot sa faca lucrul respectiv,cred ca toti in viata avem nevoie de un sfat de un sprijin atunci cand ai nevoie sa incepi un anumit lucru. mai cred si in ce ai spus mai sus ca unii oameni sunt lipsiti de caracter prin actele pe care le savarsesc am constatat schimbarea radicala a oamenilor,au devenit dezinteresati de educatie de cultura de a face bine.omul este copia unui animal care in schimb poate sa vorbeasca asta este diferenta dintre noi si animale ratiunea.m-am intrebat si eu de unde vine atata rautate de unde vine foamea de bani care a pus tot mai mult accentul pe viata oamenilor oare ma intreb si eu poate fi omul atat de incapator oare poatae sa duca oare o sa fie vreo schimbare in viitor .sunt curioasa in ce se va transforma generatia noua .

asa frate imi fac si eu tema la romana:))

Ideal ar fi sa si pricepi ceva 😉

Same thing here :))

Ma bucur ca pot fi de ajutor 😉


Where's The Comment Form?

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: