Nefericirea noastra raportata la fericirea celor din jur….

Posted on martie 12, 2010. Filed under: eu si ale mele..., Tampeniile unui copil | Etichete:, , , , , , |

Cerinta:

Scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 20 de rânduri, despre fericire, pornind de la ideea
identificată în următoarea afirmaţie: „Dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea
noastră”. (Marin Preda, Creaţie şi morală)

Propunere de rezolvare:

Oamenii fericiti ii fac pe cei nefericiti sa tanjeasca dupa fericire.

Eu consider ca este specific omului sa se raporteze la cei ce-l inconjoara, insa in anumite limite. Atunci cand observi ca cel de langa tine este fericit, incepi si tu sa-ti doresti sa simti, sa atingi acel sentiment magic.

In ceea ce priveste adevarata fericire, parerile sunt impartite. Unii considera ca fericirea se poate atinge in viata terestra a omului, altii considera ca fericirea vine odata cu mantuirea sufletului, deci in viata de apoi.

Parerea mea este ca in viata terestra, omul nu poate atinge fericirea decat ca senzatie, deoarece fericirea adevarata, ca sentiment profund, este perfecta, asadar imposibil de gasit in lumea aceasta, care este doar perfectibila.

Consider ca oamenii sunt extrem de diferiti, in consecinta, fiecare om are o alta teorie despre fericire si de asemenea, o dobandeste in mod diferit. Unora le-ar ajunge banii pentru a fi fericiti, altora doar familia. Unii doresc comoditate, altii adrenalina, iar exemplele pot continua. Nu vei fi fericit daca imiti faptele celor fericiti, pentru ca esti diferit, ai o alta personalitate, un alt caracter. Poti insa, sa aflii ce te-ar face fericit, cunoscandu-te pe tine insuti si incercand sa tii cont de acestea.

Asadar, oamenii nu sunt multumiti cu totii de aceleasi lucruri, pur si simplu, nu pot fi. Este insa, important spiritul competitiv ce se naste in fiinta umana atunci cand nefericita fiind, intra in contact cu fericirea altuia.

Reclame
  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: