Invidia, semn de inferioritate?

Posted on aprilie 9, 2010. Filed under: eu si ale mele..., Tampeniile unui copil | Etichete:, , , , , , , , , , |

Cerinta:

Scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 20 de rânduri, despre invidie, pornind de la ideea
identificată în următoarea afirmaţie: „Invidia, mărturisită sau nu, este totdeauna semn de inferioritate”. (Simion Mehedinţi, Civilizaţie şi cultură)

Rezolvare:

Invidia este sentimentul, instinctul primar, ce ne macina pe fiecare dintre noi, la un moment dat in viata, mai mult sau mai putin.

Dupa parerea mea, invidia poate fi atat distructiva, cat si constructiva, insa este predominant distructiva. Invidia este un sentiment constructiv atunci cand tu esti stapanul ei, iar ea are puterea de a te ambitiona sa reusesti, fara a-ti calca principiile, fara a-i face pe cei din jurul tau sa sufere.

Consider ca atunci cand invidia te stapaneste, devii o fiinta primitiva, inferioara. Invidia te orbeste, iti distorsioneaza realitatea si te face sa-ti calci principiile, te dezumanizeaza. Atunci cand te orbeste, invidia este echivalenta cu ura si dezechilibrul emotional, acestea impingandu-te treptat, intr-un abis fara de scapare. Oamenii invidiosi nu sunt niciodata multumiti de sine si totdeauna ravnesc la bunul aproapelui lor, uitand astfel de divinitate si inventand continuu noi procedee de a obtine mai mult, mai bun, mai frumos, pana in momentul in care, istoviti de acest chin malefic, invidia, clacheaza.

Parerea mea este ca singura solutie de a invinge invidia ce te stapaneste este sa constientizezi faptul ca ea te dirijeaza pe tine si nu invers si sa-ti doresti ca lucrurile sa se schimbe.

In concluzie, invidia nu este neaparat, un lucru rau; oamenii nu trebuie sa fie intotdeauna multumiti de ei, insa trebuie sa-si cunoasca limitele si sa le accepte, fiind sinceri cu ei insisi.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

10 răspunsuri to “Invidia, semn de inferioritate?”

RSS Feed for Nicoleta Bucșaru Comments RSS Feed

geniala poza:)):))…vezi,barbatii prefera brunetele:)) ….*glumita* 😀

Slava Domnului ca nu am pus in aplicare planul meu de a ma face bolnda =))

AOLEEEEEEUUUUU!!!!Diovortam de tine,iubi:))

Asa repede ma lasai? 😐 ;;)

EU sint invidioasa pe cumnata mea care asteapta un copil aceasta invidie o am pentru CA EU nu pot sa Mai fact copii pentru CA soul meu este grav bolnav nu stu cum sa-mi inving aceasta invidie pentru CA EU nu eram asa

Eu nu cred ca este invidie in cazul tau, ci doar frustrare. Nu cred ca ii doresti raul cumnatei tale, doar pentru ca ea va avea un copil, iar tu nu mai poti face acest lucru. Incearca sa gasesti alternative la a-ti alina durerea. Te-ai gandit ca o vei putea ajuta pe cumnata ta sa isi creasca pruncul? Sa fii ca o a doua mama pentru acest copil? Cumnata mamei mele a reusit sa aiba un copil, dupa multe incercari si suferinte, cand eu aveam 13 ani. Pana atunci, matusa mi-a fost a doua mama! Si astazi a ramas la fel si o iubesc enorm! Gandeste-te ca iti face rau acest sentiment, ca te macina si probabil ca intr-un final, te va distruge ca om :(. Te-ai putea gandi si la adoptie, insa tu stii ce boala are sotul tau, si daca e cazul sa te gandesti la aceasta procedura. Sper ca ti-am alinat putin durerea si ca iti vei gasi pacea interioara!

Multumesc:) Poate iau o nota buna pt asta:)

Cu multa placere! Sa ai parte numai de note mari! 🙂


Where's The Comment Form?

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: