Influenta artei…

Posted on iunie 13, 2010. Filed under: eu si ale mele..., Tampeniile unui copil | Etichete:, , , , , , , , , , , |

Cerinta:

Scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 20 de rânduri, despre menirea operei de artă, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmaţie: „Admiţând influenţa unei opere de artă asupra noastră, îi admitem şi putinţa de a ne preface sufleteşte. Un mare artist este deci un mare modelator de oameni”. (E. Lovinescu, Opere, I)

Model de rezolvare:

Se spune ca cine are carte, are parte…un fapt adevarat daca intelegi esenta zicalei si nu o percepi exact asa cum este, iti procuri mii de carti si nu deschizi una.

Parerea mea este ca un mare scriitor creeaza modele mai mult sau mai putin demne de urmat; creeaza situatii, probleme si rezolvari, iar un om informat, cu o personalitate definita, poate utiliza toate acestea in favoarea sa, fara a-i afecta, insa, pe cei din jurul sau. Cred ca, totusi, un om cu o personalitate labila va fi manipulat intru totul de ceea ce citeste, fara ca autorul sa fi avut, vreodata, o astfel de intentie.

Parerea mea este ca manipularea in sine este o arta, o arta in care doar cei ce exceleaza sunt cunoscuti. Mi se pare totusi absurd sa dai vina pe un om mort de cateva secole, pentru faptul ca anumiti cititori au dobandit obiceiuri proaste, ganduri sinucigase etc. O carte iti prezinta intamplari si tipologii umane, depinde de tine ca cititor sa selectezi ceea ce ti se potriveste, ceea ce e bine pentru tine si cei din jur.

Eu consider ca unele carti nu trebuie sa ajunga niciodata pe mana anumitor categorii de cititori. In plus, este bine cunoscut faptul ca fiecare carte este creata pentru o anumita categorie, iar cel mai des intalnit criteriu este cel al varstei cititorului.

In concluzie, nu scriitorul este vinovat pentru ceea ce creeaza, ci, cititorul, caci nu poate intelege mesajul, ramanand vesnic o victima a tuturor semenilor sai, nu doar a celor citite in carti.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: