Leapsa: Divortam ori ba?!

Posted on martie 16, 2011. Filed under: eu si ale mele..., Lumea pictata in...Mega Pixeli, Tampeniile unui copil | Etichete:, , , |

Acum ceva timp, am primit o leapsa de la Analfabetul, la care am promis sa raspund imediat ce gasesc ceva timp liber. Iata ca a venit si timpul acela…so, let’s play!

1.In ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre casatorie.
• Ce inseamna pentru dumneavoastra casatoria? Dar familia?
Casatoria =
*acte
*bataie de cap
Familia =
mediul in care ma simt cel mai bine, ma simt eu, ma simt iubita neconditionat

• Oricine trebuie sa aiba acest drept de casatorie?
In ultima saptamana, la mine in facultate am tot vazut tot felul de imagini cu comentarii in care se sustinea dreptul la casatorie al persoanelor de acelasi sex, si dreptul cuplurilor formate din astfel de persoane, de a adopta copii, deci, din punctul meu de vedere, oricine ar trebui sa aiba dreptul de a se casatori cu o alta persoana, atata timp cat sunt de sex diferit! Nu am nimic impotriva lor, nu arunc cu pietre, dar daca le-am oferi dreptul la casatorie, am incuraja fenomenul, iar acesta ar lua amploare…iar asta, cu siguranta, ar duce la o scadere drastica a ratei natalitatii.

2.Dumneavoastra considerati ca divortul este util in anumite situatii?
• Care sunt elementele care duc catre un divort?
Da, divortul este util in anumite situatii. Elementele care ar trebui sa duca la divort sunt: violenta, infidelitatea, lipsa de respect, insa in zilele noastre elementele care duc la divort sunt: lacomia, dorinta de superioritate, lipsa de comunicare, faptul ca soata/ sotul s-a ingrasat etc

• Ce elemente ar putea fi clarificate neimplicand divortul?
Lipsa de comunicare are nevoie de psiholog, sau consilier matrimonial, nu de divort. La fel si lacomia sau dorinta de superioritate…

3.Ficare generatie se schimba.Considerati ca ultimele generatii de copii s-au schimbat si din cauza cresterii numarului de divorturi?
Schimbarile de la o generatie la alta nu sunt datorate doar divorturilor, ci sunt generate de multitudinea de „progrese” facute de societatea care ii modeleaza…valorile se schimba radical, cu o viteza uimitoare…

• Parintii trebuie sa ramana impreuna de dragul copiilor?
Nu. Cum sa ramana o mama langa un sot betiv care o bate pe ea, dar si pe copii, „de dragul copiilor”?. Sau cum sa ramana un tata langa o femeie depravata, care ii si „articuleaza pe copii”, tocmai „de dragul copiilor”? Si chiar si in cazul in care nu e vorba de violenta fizica, daca parintii sa cearta aproape zilnic din cauze precum banii, infidelitatea etc, cum pot fi crescuti niste copii, viitorul unei natiuni, in astefel de conditii? Cu ce exemple pornesc ei in viata?

• De ce?
Ma repet…atata timp cat nu exista un mediu adecvat cresterii copiilor… In momentul in care doi adulti decid sa se desparta, nu o fac degeaba, au facut niste calcule inainte de a lua o asemenea decizie transanta.

4.Ati putea sa imi spuneti in cazul dumneavoastra daca este cazul unui divort in familie?
Doar in familia extinsa.

• In ce fel v-a afectat?(daca raspunsul este da)
In absolut niciun fel, am precizat ca e vorba de familia extinsa, nu in familia nucleu.

• Ati avut prieteni care au trecut printr-un divort?
De obicei, femile raman prietene cu femeile (in cazul in care nu le interzice sotul, si le obliga sa se imprieteneasca cu „noua achizitie” a proaspatului divortat), iar barbatii raman in continuare prieteni cu divortatul, de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

5.Ce puteti sa imi spuneti despre persoanele care nu divorteaza desi exista elemente clare de disconfort al tuturor membrilor din familie?
In primul rand, tin sa mentionez (viitoarea mea profesie ma indeamna) ca sunt foarte multe femei care ar pleca de langa un partener violent (sau care o stanjeneste in vreun alt fel), daca ar fi independente financiar, si aici ma refer la marea majoritate a femeilor aflate in astfel de situatii. In cazul barbatilor majoritari in astfel de situatii, de obicei ei sunt cei care provoaca starea de discomfort a celorlalti membrii ai familiei prin aburii de alcool pe care ii emana cu fiecare rasuflare, sau cu vanataile ce stau martore pe truputile copiilor sau sotiei…deci de ce ar divorta ei? Pe ei nu-i supara nimic!

• Copiii trebuie ascultati daca cer divortul parintilor lor?
Depinde de mai multe criterii…varsta copiilor, gradul lor de impartialitate…

6.In opinia dvs trebuie promovata o campanie de informare asupra divortului?
Greu de spus…ar trebui mai degraba, sa se faca o campanie (eficienta) de informare a tinerilor asupra aspectelor casatoriei (avantaje vs. dezavantaje) si pentru cei deja casatoriti, o campanie pentru informarea cuplurilor despre consilierii matrimoniali, asistentii sociali si destinatia lor (care, apropos, nu-s doar aia care vin si-ti iau copiii de acasa, dupa ce pe unul l-ai omorat cu bataia) etc.

• Ce influente credeti ca ar avea asupra societatii?
Probabil ca i-ar mai trezi pe unii la realitate, nu multi, dar nu trebuie sa ne asteptam la miracole…

7.In viitor s-ar putea ajunge la o desfintare a casatoriei ?
Da, inca 2-3 vedete bisexuale/ homosexuale care cumpara copiii, schimba partenerii pe banda rulanta si…s-a rezolvat!

• De ce?
Pentru ca lumea se lasa prostita de ce vede la tv. Are impresia ca e ok sa-ti lasi copilul intr-un centru de plasament ca mai apoi sa fie doptat de un cuplu gay… In plus, sunt societati in care casatoria cu acte in regula a devenit o banalitate; concubinaju’-i la putere!

Leapsa merge la orcine doreste sa o preia. Nu exista raspunsuri bune sau gresite…fiecare isi exprima punctul de vedere. Nu-i o problema daca se nasc discutii contradictorii, ba din contra, mai vedem argumente, contra-argumente…


Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

2 răspunsuri to “Leapsa: Divortam ori ba?!”

RSS Feed for Nicoleta Bucșaru Comments RSS Feed

„•Oricine trebuie sa aiba acest drept de casatorie?”
foarte bine punctat aici. finalul e super.

mi-au placut raspunsurile tale…

sa speram ca va ajunge cat mai departe.
urmatoarea leapasa va fi foarte personala/intima.

Merci pentru apreciere. Astept cu placere urmatoarea leapsa…


Where's The Comment Form?

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: