Românul este…ipocrit!

Posted on ianuarie 26, 2014. Filed under: Fără categorie | Etichete:, , , , , , , , , |

Mare tragedie în România! Ninge pe 25 ianuarie. Nu se aștepta nimeni la o așa surpiză, mai ales după ce acum o săptămână cumpăram cu toții, ca niște dobitoci, ghiocei la suprapreț. Deh! Erau ghiocei de 20 ianuarie!

 

Cum spuneam: nu se aștepta nimeni ca iarna să ningă. Tot românul își făcea planuri de bronzat, își freca mâinile fericit că face economie la anvelopele de iarnă, că va folosi soluție de parbriz din aia de vară (ceva mai ieftină) și că antigelul va rămâne ceva opțional… Bucurați-vă dragilor, acum faceți economie complet: nu vă mai puteți scoate mașinile din parcare!

 

În decembrie, toată suflarea se plângea că avem sărbători fără zăpadă. De parcă în toate colțurile lumii, Crăciunul se petrece pe zăpadă! După ce au trecut sărbătorile, cu toții ne văitam că agricultura va fi la pământ în 2014 din cauze evidente: o iarnă secetoasă.  Acum, când în sfârșit a venit zăpada auzi/ citești peste tot: ”vai ce urăsc iarna!”, ”m-am săturat de zăpadă!”, ”nu-i anotimpul meu preferat!” etc.

 

Serios?! Nu-i anotimpul preferat. Nici al meu…cred. Deși nu înțeleg tâmpenia asta cu anotimpul preferat. N-am înțeles-o nici când eram copil, deși cred că le preferam pe toate, cu excepția toamnei care nu conținea nicio vacanță. Fiecare anotimp are frumusețea lui! Stau și mă întreb: aceștia care au un anotimp preferat… sunt fericiți doar în acel anotimp? În restul anului ce fac? Funcționează robotic, așteptând revenirea anotimpului care îi face fericiți? Mdaaa…nici nu vreau să-mi bat capul!

 

Cert e că suntem ipocriți de la mare la mic și invers. De la autorități mai mult sau mai puțin competente, până la omul de rând! Dacă nu avem iană, ne bosumflăm, ne văităm. Dacă avem iarnă, urlăm că-i prea multă, prea rece, prea gri. Într-o zi, Universul va crea o gaură neagră unde va arunca toți ipocriții, plictisit fiind de firea lor atât de schimbătoare. Și aș paria că va începe cu cei din România.

 

Urlăm ca din gură de șarpe că s-a decretat nu știu ce cod. Eu aș decreta un cod maro, că prea ne c*c*m pe noi! Au avut și stămoșii noștri ierni geroase și veri toride și uite că acestea nu i-au împiedicat să se multiplice și să-și transmită calitățile și, mai ales, noncalitățile, dovada vie fiind chiar noi, urlătorii de azi.

 

Ce să zic?! Toată lumea se vaită că e blocată în casă, că prinde rădăcini lângă fereastră sau te miri ce altă bazaconie. Eu zic că ar trebui să ne bucurăm de fiecare zi, indiferent cum e ea. Dacă tot ne simțim blocați în case, hai să citim o carte pentru care altfel am fi fost prea ocupați, să vedem un film la care ne gândim de ceva vreme, să jucăm un joc tembel în familie, să dormim mai mult (să fim un pic urși), sau de ce nu, să ieșim, PE JOS! până la cel mai apropiat parc și să ne tăvălim prin zăpadă, sau cel puțin în fața casei/blocului… Nu vine nimeni să-ți decrete ziua ca fiind o sărbătoare, așa că ar fi indicat să-ți faci singur, din fiecare zi, o sărbătoare și s-o trăiești aidoma! Asta dacă nu vrei să fi un nesuferit care își urlă zilnic nemulțumirea al cărui principal complice este…

 

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

2 răspunsuri to “Românul este…ipocrit!”

RSS Feed for Nicoleta Bucșaru Comments RSS Feed

В точку, всё правильно сказано !!


Where's The Comment Form?

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: