The Green Eyed Monster & Lupul Moralist…

Posted on august 9, 2014. Filed under: eu si ale mele..., Tampeniile unui copil | Etichete:, , , , , , , , , , |

Ne  plângem tot timpul, asemeni unor țânci neajutorați, de societatea în care trăim. Dăm vina mereu pe sistem, pe care, bineînțeles, refuzăm vehement să recunoaștem că noi îl menținem acolo unde e. Dacă în ceea ce privește viața în societate și relațiile cu altul îndepărtat nu excelăm, mă așteptam ca măcar în viața privată să fim ceva mai iscusiți; în ideea că nu-s bun la matematici, dar scriu poezii ca nimeni altul, ori viceversa. Ehe! Se pare că nici la asta nu ne pricepem. Dovadă sunt ultimele tendințe în materie de viață particulară, în special, pe latura sentimental-amoroasă: adoptarea și îngrijirea Monstrului cu ochi verzi de parcă de el ar depinde pensia noastră și atitudinea de Lup moralist. Aș zice că un obicei mai frumos ca altul…

Monstrul cu ochi verzi (The Green Eyed Monster) sau mai bine zis, gelozia, nu este în sine un lucru categoric negativ, însă culmile pe care este purtat în ultima perioadă îl transformă într-un adevărat pericol public. Nu zice nimeni să nu iei un mic monstruleț cu ochi verzi și să-l adăpostești pe lângă tine, dar temperează-l, învață-l să fie docil, nu-l lăsa să devină un adevărat Godzilla și să te rupă complet de realitate. Gelozia poate fi comparată cu un medicament: în doza recomandată e sănătate curată, dacă se depășește doza, însă, trecem în partea aceea spre crimă ori suicid… De aceea, gelozia ar trebui să poarte în permanență o etichetă (la fel ca borcanele de murături), pe care să scrie ceva de genul ”a nu se lăsa la îndemâna imaturilor, a sadicilor or a masochiștilor, a acelora cu stima de sine scăzută, a negativiștilor și a acelora cărora le e greu să aibă încredere în cei din jur!”. Ar mai fi de inclus câteva categorii, dar cine-s eu să-i înșir pe toți aici? Neutilizată moderat, gelozia întunecă judecăți și instigă la acte nedemnde de om, definit cândva ca fiind singura ființă rațională.

Pe de altă parte, Lupul moralist se pare că reprezintă o altă tendință a zilelor noastre. De exemplu, un bărbat, care și-a convins amanta să-l ia de soț pentru că el nu este genul de bărbat care să înșele (ce paradox, nu-i așa?!), critică o femeie care are o relație de strictă prietenie cu un alt bărbat pentru că și-a permis să meargă singură cu acesta în club/ la piscină, la o cafea sau te miri unde, în condițiile în care acesta din urmă are o parteneră de viață. La fel de amuzat este și atunci când o persoană se laudă că și-a cumpărat lucrarea de licență, dar arată cu degetul către o persoană pe care o bănuiește că ar fi copiat la unul dintre examene.

Această superficialitate a omului modern nu este demnă de denumirea homo sapiens sapiens. Probabil că nici măcar de homo sapiens. În timp ce tu ai mizerie sub unghii și te scuzi că tocmai ai schimbat pământul de la frumusețea aia de hortensie, râzi de cea cu oja sărită și o etichetezi ca neglijentă.

Cu așa atitudini nu mă miră faptul că din ce în ce mai multe persoane sunt complexate și lipsite de încredere. Nu mă mai miră nici faptul că a devenit mai ușor să legăm noi prietenii în mediul on-line și că odată ajunși față în față cu prietenul din mediul virtual parcă ne-a mâncat pisica limba; și cu atât mai puțin, nu mă mai miră faptul că majoritatea tinerilor fug de ideea de relație pentru că se tem să nu fie puși în situația de a alege partenerul în defavoarea prietenilor și a unei vieți lipsite de teroarea geloziei…

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: