Iadul…nu-i ceea ce pare!

Posted on septembrie 15, 2014. Filed under: eu si ale mele... | Etichete:, , , , , , , , |

Există o tipologie umană aparte. O tipologie umană a cărei menire nu este decât aceea de a-i încurca pe alții, de a le consuma energia și de a le face viața cât mai neplăcută, cât mai puțin confortabilă. Este vorba despre acei indivizi care sunt nebuni după atenția celor din jur, iar atunci când ajung să o obțină, prin diferite mijloace, ajung să se simtă urmăriți, sufocați și să arunce cu noroi în aceia care i-au băgat în seamă. Aș zice să te ferească Universul de așa exemplare!

Auzi tot timpul povești despre oameni care au făcut pe dracul în 14șpe pentru a capta atenția celor din jur, apoi au zbierat ca din gură de șarpe că sunt persecutați, că toate privirile sunt îndreptate asupra lor. Pe ei nu i-a învățat nimeni că înainte de a declara că îți dorești ceva trebuie să te gândești bine, să calculezi, să ai grijă să nu-ți dea cu virgulă.

Fie că își plâng de milă, victimizându-se constant, fie că se prezintă ca fiind cei mai tari din parcare, fără să observe că aceasta este goală sau plină de alții, la fel de ”cool” ca ei, aceștia sunt indivizii speciei noastre care ne agasează și ne dau Chi-ul peste cap. Unii, spre a fi siguri că obțin ceea ce își doresc, alternează aceste două stări cu mare măiestrie. Azi sunt melancolici, n-au chef de viață, se simt ”neiubiți” și pierduți în spațiu (mai-mai să-și facă o nouă frizură la vene), iar mâine ei sunt cei mai buni, cei mai înțelepți, ei dețin adevărul absolut, iar tu să zici ”merci!” dacă ai onoarea de a le fi preșul de la ușă. Această din urmă categorie e cea mai periculoasă. Cu aceștia e cel mai greu să lucrezi. E foarte simplu să știi că unul e îmbufnat tot timpul, în căutare de atenție – te setezi pe o anumită stare când știi că trebuie să te întâlnești sau să discuți cu ființa, apoi îți vezi liniștit de viață. La fel și cu grandomanii în căutarea atenției: știi că într-o discuție cu ei tu vei fi ”țărâna” iar ei ”praful de stele”, că tu reprezinți o dezamăgire, că ai o viață infectă etc. etc. Întrebarea este: ce naiba faci cu aceia care alternează stările?! Pentru ei azi ești miere, mâine fiere. Ieri au fost atât de mândri de tine, iar azi ești o epavă, dezamăgirea vieții lor. Cum bine zice una dintre bunicile mele: acum te pupă, mai încolo te trece prin… tei litere! Culmea ironiei, aceasta este sigura constantă din comportamentul lor: alternarea de la o stare la alta! În rest, nu știi când de abia așteaptă să te vadă sau când ard de nerăbdare să intri într-o discuție cu ei pentru a avea ocazia să-ți trântească mucii în fasole.

Când mă gândesc la iad, nu mi-l pot imagina la fel pentru toată lumea. Cred că iadul arată în funcție de lucrurile care ne displac cel mai mult, care ne sperie și ne fac să tremurăm cu clănțănit de dinți. Dacă este așa cum cred eu, atunci, pentru aceste specimene avide de atenție, iadul nu este altceva decât o mare de indivizi care îi ignoră complet: nimeni care să le ofere măcar un strop din licoarea vieții lor – atenția.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: