Lanțul slăbiciunilor

Posted on septembrie 28, 2014. Filed under: eu si ale mele..., Tampeniile unui copil | Etichete:, , , , , , , , , |

Dacă introduci între paranteze un nemernic și o femeie nu vei reuși să mai scoți niciodată aceleași personaje de acolo: vei obține un nemernic și o scorpie. La fel și dacă între paranteze se află un bărbat cu o scorpie: la sfârșit vom avea un nemernic și o scorpie.

Altfel spus, un nemernic transformă o femeie în scorpie, apoi scorpia va întâlni un bărbat și-l va transforma într-un nemernic, iar acest ciclu poate începe de la oricare: scorpie sau nemernic. Asta-i ironia sorții. Rar se mai întâlnesc pe pământul acesta bărbatul și femeia.

Cert este că nu se știe de unde a pornit acest lanț al slăbiciunilor. Adică, cine a fost mai întâi: nemernicul sau scorpia?

În cazul oului și al găinii, cred că mai întâi au fost cocoșul și găina. Așa cred eu… Dacă aș fi fost marele inventator anonim al lumii, cu siguranță nu aș fi făcut un ou pe care să-l clocească un dinozaur (ori te miri cine), din care să iasă o găină, care mai apoi să aibă nevoie de un cocoș. Aș fi făcut, așadar, un cuplu primordial,să nu mai dau chix ca atunci când am creat omul. De ce spun chix?! Pentru că se pare că asta s-a întâmplat. A creat omul, pe Adam (care înseamnă ”om”, by the way!), așa, fără să cerceteze prea mult problematica. Un fel de prima bombă atomică: au zic să face BUM-BUM! și gata: mor 100, 200…3000 la explozie și cam atât; nu s-a gândit nimeni că ar putea să-i afecteze pe niște amărâți, zeci, chiar sute de ani după! Dar lăsăm partea cu bombele și ne întoarcem la om. Omul s-a plictisit și-și sâcâia creatorul groaznic: ”hai, joacă-te cu mine!”, ”mai spune-mi o poveste!”, ”m-am plictisit!” etc. Așa că bietul creator a fost nevoit să mai plămădească o ființă, asemănătoare primei. Numai că i-a adus ceva modificări, de dragul diversității. Unii zic că de abia acum Adam a devenit BĂRBATUL, iar ființa nouă, FEMEIA! Până în acel moment, ca să înțelegem, Adam a fost un del de Solcanu, Conchita sau mai știu eu cine. Nu-i frumos să fiu homofobă ori să arăt cu degetul, dar  am simțit nevoia unor exemple concrete… Totuși această comparație de cine a fost primul: oul sau găina, nemernicul ori scorpia? nu mă ajută.

Următorul pas ar fi compararea lor cu Adam și Eva. Cine a greșit…mai mult? O doamnă pe care o respect și o admir enorm, mi-a spus că în opinia dânsei, dacă Eva l-ar fi iubit suficient pe Adam, i-ar fi lăsat dracului…pardon, șarpelui mărul să și-l îndese unde ar fi știut el mai bine. Că iubirea ei pentru el și a lui pentru ea, i-ar fi fost de ajuns și că nu ar mai fi avut nevoie de fructul interzis sau de orice altceva. De aici ar reieși că mai întâi, pe pământ, s-a perindat scorpia. Dar vine cartea cărților, Biblia, și ne spune că în momentul în care au fost trași la răspundere de către BigFather, Adam nu numai că nu a acceptat să împartă vina cu doamna care îi purta coasta printre ale sale, dar l-a mai arătat și pe Babac cu degetul spunând că e vina lui, că femeia pe care i-a dat-o a fost nașpa și i-a pus mărul pe masă! Nah! Adame, acum ce mai zici?! S-ar părea că pusă în balanță, vina ar atârna mai greu pe partea ta!

Scorpia sau nemernicul… nu cred că mai are vreo relevanță. Nu i-ar face pe oameni decât să se arate mai îndârjiți cu degetul. În unele familii au apărut mai întâi scorpiile, în altele, nemernicii. Tot ce contează e să încercăm să stopăm fonomenul înainte de a înceta cu toții să fim ceea ce am fost inițial: bărbați și femei, creați pentru a ne echilibra unul pe altul, pentru a ne împărtăși bucuriile și tristețile, pentru a-l face mândru pe Bărbos!

Dacă am reuși să le zâmbim acelora care încearcă să ne strice ziua, dacă am ierta și am uita răutățile altora, dacă nu ne-am mai lăsa atât de influențați de cei din jurul nostru…lucrurile ar fi mult mai frumoase, în primul rând pentru noi. Pentru că n-are rost să stai toată ziua încruntat pentru că vecinul ți-a ridicat ștergătoarele degeaba, la fel cum nu are rost să te răsufli pe actualul partener de viață pentru greșelile celui din trecut. Nici colega de la birou nu-i de vină că șoferul acela neatent te-a udat din cap pânâ în picioare trecând ca un nebun prin băltoacă. Iar dacă șefa ta e o scorpie nu înseamnă că trebuie să-ți verși nervii pe cea care ți-a servit cina atât de fericită că te vede acasă…

Să nu uităm să fim ceea ce suntem de fapt: bărbați și femei, și să ne respectăm pentru asta, să ne apreciem calitățile și să ne iubim defectele care ne fac să fim atât de perfecți unul pentru celălalt!

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: