Din nou despre ipocrizia MADE IN ROMÂNICA!

Posted on decembrie 31, 2014. Filed under: Fără categorie |

Vai ce mare tristețe e pe o parte din națiunea română: este obligată să sărbătorească! Cât amar pe bieții oameni muncitori că există sărbătorile legale și, culmea, mai și primesc liber de la serviciu. Mai au puțin și se dau cu capul de pereți sărmanii muritori pentru că nu înțeleg de ce TREBUIE să sărbătorească odată cu mai mulți oameni anumite evenimente.

Am stat strâmb și am încercat să cuget drept. Dacă mi-a ieșit sau nu…rămâne de văzut. Fiecare națiune are zilele ei libere a.k.a ”sărbători legale”. Atunci, fiecare este liber să își petreacă timpul după bunul plac, sărbătoarea respectivă fiind doar un pretext, la o adică. Eu una, aș bifa trecerea într-un nou an în ziua în care ai mei s-au căsătorit. Poate vecina și-ar dori să bifeze această trecere în ziua în care l-a părăsit pe soțul său abuziv. Și dacă fiecare am sărbători acest eveniment după bunul plac, ar fi ceva mai greu să își vadă familia sau gașca de prieteni nebuni în jurul unei mese, a unui foc de tabără etc. Și asta pentru că fiecare are viața sa, problemele și obligațiile sale. De aceea, majoritatea oamenilor se căsătoresc sâmbăta…pentru că vor o petrecere al naibii de frumoasă la care să asiste cât mai multă lume. Dacă ar fi vineri, majoritatea invitaților ar veni direct de la job, obosiți și șifonați la petrecere. Dacă ar fi în oricare altă zi de lucru, cred că-și poate imagina fiecare rezultatul. Iar despre nunțile de duminica deja știm cu toții că se așează masa devreme, că majoritatea invitaților pleacă devreme pentru că deh luni e zi din aia cu muncă – un fel de moartea pasiunii, am putea zice. Cam așa și cu sărbătorile aceastea, numite, mai nou, ”de turmă”: sunt stabilite în mod convențional și au devenit tradiții prin faptul că s-au păstrat de-a lungul unui șir de ani greu de măsurat.

Omul are nevoie și de timp liber, să se distreze, să-și viziteze vii și morții, să doarmă, să își permită să stea câteva zile în pijamale, să se gândească la ”ce-ar fi fost dacă…?” și la nemurirea sufletului sau la orice altceva îi mai poftește sufletul ori mintea bolnavă. Și m-am întrebat eu așa: dar de ce au stabilit ei, prin convenție, că iarna ar fi cel mai potrivit să facem asta? Apoi am realizat (eu, marea credincioasă) că majoritatea acestor evenimente se leagă de religia creștină (vezi că bieții copilași musulmani au fost și azi, 31.12.2014 la școală, că ei n-au sărbătorile noastre). Ei, și cum (noi, creștinii) ne aflăm în emisfera nordică a palnetei, care suferă de frig și țurțuri în această perioadă a anului, s-a stabilit ca atunci când îi mai urât și mai nasol afară, omul să aibă și el ceva timp liber să își clănțăne dinții la el acasă.

Ideea de bază e că nu te obligă nimeni să sărbătorești! Ești liber să faci ce vrei, dragă cetățean al unei țări care a ales să ofere aceste zile de sărbătoare legală acum și sub acest pretext! Sărbătorește de vrei, sau taie-ți venele de tristețe că ai liber – dar fă-o în liniște, te rog, într-un colț de cameră întunecată, așa, să se potrivească atitudinii tale.

Nu cred că suntem într-atât de masochiști încât să ne bucurăm că suntem cu o zi, o lună, un an mai aproape de clipa finală, dar ce-ar fi să plângem pentru fiecare zi ce trece?! Nu sărbătorim ziua de naștere a unei persoane pentru că ne bucurăm că a mai îmbătrânit cu un an, ci pentru a ne arăta bucuria că acea persoană există în viața noastră. Și cum nu ne putem sărbători în fiecare zi cu tort, confetti și artificii, se pare, că s-a format, tot un soi de cutumă de a ne sărbători în ziua în care ne-am născut…

Nu ne poate interzice nimeni să ne bucurăm de cei dragi 365/6 de zile pe an; dar sincer, câți dintre noi avem posibilitatea reală de a sta zi de zi alături de ei, de a petrece timpul în compania lor, lăsând, pentru o bucătă de timp, grijile și stresul deoparte, de a ne întoarce pentru puțin timp în zilele copilăriei? Aș zice să renunțăm la această atitudine de persoane chinuite de tradiții și obiceiuri care vorbesc printre dinți despre suferința pe care le-o provoacă perioadele cu îngrămădire de sărbători legale, și să facem, fiecare, după cum îl îndeamnă sufletul ori îl taie mintea, ceva care să ne aducă zâmbetul pe buze.

Accept că uneori trebuie să trecem drept ignoranți pentru a ne detașa complet de toată agitația și nebunia din jur…dar oare nu merită?!

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: