”NU, fă, boarfo!”

Posted on noiembrie 2, 2015. Filed under: Fără categorie | Etichete:, , , , , , , |

Un stat cu o populație preponderent bananieră asta suntem. M-am convins. Suntem solidari cu victimele îmbrăcându-ne în negru. Aprindem zeci de mii de lumânări riscând să provocăm un incendiu acolo unde au murit niște oameni arzând. Și culmea, spunem că o facem pentru ei. Ironic sau nu, dragii mei, pe ei nu-i mai încălzește nimic. De ce nu recunoașteți că sunteți dornici de afirmare? De ce nu strigați, pur și simplu, în gura mare, ce oameni minunați și săritori sunteți voi, că nimănui nu-i pare la fel de rău cum vă pare vouă etc. ?!

De ce-i place, oare, românului să fie solidar cu aproapele doar de Crăciun, de Paște și cu ocazia unor tragedii ultra mediatizate? În restul anului nu mai sunt, oare, oameni care să aibă nevoie de ajutor? Unde-i bunătatea românului în rest?

Murim de dragul de a ieși în evidență și-i numim eroi ai tragediei pe cei care au murit în incendiul de la Clubul Colectiv. Eroi sunt aceia care au sărit în flăcări să-i ajute pe ceilalți; unii mai trăiesc, alții nu. Cei care au murit surprinși de flăcări în Club sunt victime. Indiferent că dansau ori discutau probleme de securitate globală, tot victime rămân. Victime și atât. Încetați cu telenovelizarea aceasta bolnavă care nu face cinste nimănui! Nu mai amestecați victimele cu eroii și invers. E urât.

Rana veșnic sângerândă a bietului popor român: oamenii îi sunt miloși din fire, săritori, dispuși s-ajute, dar atât de îndobitociți, parcă de-un blestem străvechi, obișnuiți să tot trateze, nu să și prevină!  Cum ce să prevină?! Ziceți că n-ar fi putut fi prevenită o astfel de tragedie? Așa zic toți când au labele mânjite de dârele lipicioase ale șpăgii date sau încasate.

Cât timp vom mai dona sânge pentru victimele pe care noi înșine le facem fix în momentul în care ne gândim să luăm sau să dăm șpagă? Ori să punem o vorbă bună pentru cineva, sau altcineva s-o facă pentru noi, când închidem ochii la faptele penale ale omului și punem ștampila pe el și pe partidul care nu-i cere demisia ori care nu-l exclude. Când mami ți-a cumpărat acel ultim examen, că nu intrai în licență, și-ai obținut licența fără să cunoști granița fină dintre intenția indirectă și culpa cu prevedere, da, exact atunci ai început să distrugi vieți: pe a clientului pe care nu l-ai apărat în mod corect, pe a rudelor victimelor pentru că n-ai știut că poți cere mai mult pentru/ de la cel care a fost condamnat, sau că l-ai lăsat să plece acasă deși el reprezenta pericol public. Ai distrus vieți și când ai acceptat ceva, orice, în schimbul tăcerii tale sau când ai plătit-o pe a altuia, cumva, oricum.

Așa ar trebui să luptăm împotriva tragediilor de genul acesta: spunând un NU hotărât CORUPȚIEI, nu aprinzând lumânărele, nu mărșăluind în turmă câteva zile, nu declarând că ajutăm familiile dându-le locuri de veci sau cine știe ce altă idee minunată vă mai vine. Refuzați să vă mai ”rezolvați” problemele dând șpagă, și nici nu mai primiți șpagă pentru a le ”rezolva” altora problemele. Instituția șpăgii trebuie sabotată și demolată de la temelii, altfel, astfel de tragedii vor deveni din ce în ce mai numeroase.

În caz că mai sunt oameni care nu s-au prins încă, MOARTEA NU IA ȘPAGĂ! Iar CORUPȚIA, încet dar sigur UCIDE! Șpaga nu are remușcări, nu ține cont nici de cine nu dă/ia, dar nici de cel care a dat sau cel care a luat: ne bagă pe toți în aceeași oală și se servește aleatoriu. Șpaga ne va ucide părinții, frații și surorile, ne va lua prietenii și ne va distruge copiii. Pentru un bine relativ și de scurtă durată sacrificăm sigur și pe timp îndelungat viața noastră și pe a celor in jur. Aici e problema ta, române! Refuzi să combați și ajungi să te coste tratamentul înmiit.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să declarăm un război deschis, chiar în acest moment, corupției. Să-i urlăm, în față, cât ne țin plămânii: ”NU, fă, boarfo!”. Trebuie să-i facem să le fie teamă de noi, posibilele viitoare victime. Dar atât de frică să le fie încât corupția să fie pe cale de dispariție, să fie demnă de milă. Ți-a cerut șpagă? Mergi dracului și denunță-l! Ți s-a oferit șpagă? Apasă nenorocitul de buton de panică, denunță-l pe șmecherul care crede că totul e de vânzare!

Nu vedeți că nu se sperie niciunul de mitingurile solidarității voastre?! Ori de Marșul tăcerii la care, 90% dintre voi, ipocriților, sunteți cu nasul în telefoane și căștile în urechi? Îi doare în 3 litere pe ei! Nu i-ați speriat nici măcar cât să arunce cu 2-3 demisii spre voi. Voi vă plimbați ca niște oi triste fără de stăpân iar ei merg mai departe încercând să-și ascundă criza de râs isteric destinată aerelor voastre de persoane care protestează! Nu asta-i rețeta.

Haideți să facem front comun împotriva corupției! Haideți să construim un viitor mai bun pentru noi și pentru cei ce ne vor urma!

Nicoleta Bucșaru.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: