Doua feluri de a-ti trai viata

Posted on mai 5, 2010. Filed under: eu si ale mele..., Tampeniile unui copil | Etichete:, , , , , , , , , , , |

Cerinta:

Scrie un text de tip argumentativ, de 15-30 de randuri, despre existenta, pornind de la o semnificatie pe care ai identificat-o in urmatoarea afirmatie: „Sunt doua feluri de a-ti trai viata… Unul – de a crede ca nu exista miracole. Altul – de a crede ca totul este un miracol.”
(Albert Enstein)

Model de rezolvare:

Specialistii nu au reusit nici pana in secolul XXI sa afle ce anume determina celula sa se divida, verdictul lor fiind, inca: viata este un miracol!

Dupa parerea mea, un miracol este ceea ce se petrece impotriva tuturor legilor mai mult sau mai putin stiintifice, descoperite de om, impotriva logicii umane. In momentul in care un om poate dovedi logica si procesul exact, care a stat la baza unui eveniment bizar, miraculos, acesta isi pierde, brusc, statutul de miracol.

Cred ca in trecut, erau considerate a fi miracole, mult mai multe intamplari bizare, caci, in general, autoritatile religioase, descurajau cercetarea amanuntita si pedepseau orice intra in contradictie cu pozitia oficiala a clericilor.

Sunt de parere ca nu poti trai crezand ca miracolele nu exista, insa nici crezand ca totul este un miracol, caci orice om poate imparti intamplarile la care a fost martor, in miracole si obisnuite, banale. Pana si unii dintre cei mai mari oameni de stiinta au afirmat ca sa crezi in ceva si sa se dovedeasca a fi inexistent, nu ai nimic de pierdut, insa a nu crede in ceva si apoi sa se dovedeasca existenta acelui „ceva”, inseamna sa pierzi totul.

Asadar, viata este impartita intr-un mod echilibrat intre miraculos si stiintific, nefiind indicata caderea in vreuna dintre aceste extreme, caci „Aurita este calea de mijloc!”.

Make a Comment

Lasă un comentariu

14 răspunsuri to “Doua feluri de a-ti trai viata”

RSS Feed for Nicoleta Bucșaru Comments RSS Feed

Iti multumesc enorm. Tocmai mi-am rezolvat tema cu ajutorul tau. XOXO

Ma bucur ca ti-am fost de ajutor 😉

merci merci fix asa era si cerinta mea 😀

Ma bucur ca ti-am fost de folos! 🙂

ce nota ai luat pe asta

29 de puncte din 30

eu prefer sa traiesc stiind k totul e un miracol..pt k dak stam si analizam fiekre lucru marunt..nesemnificativ..toate sunt miracole….cum rasare soarele si luna in fiekre zi…ni se pare ceva obisnuit,dar e un miracol..cum cresc plantele,oamenii,cum respiram,cum auzim,vedem,gandim…cum putem face ce vrem…totul e un miracol..absolut totul…constructia perfecta a corpurilor,mai ales a celui uman,fiind creat perfect de Dumnezeu,avand orice ne trebuie….Faptul k noi,oamenii facem lumea imperfecta si o distrugem,si facem din miracole chestii obisnuite kre n-au nicio importanta(..exista acolo..dar nu ne dam seama ce am face fara existenta lor….)nu conteaza..important pt noi e sa continuam sa traim viata ca pe un miracol,pt k asta este,si asa o sa o si simtim ,dak vom crede cu adevarat…spun din proprie experienta..recomand cartea sau filmul „the secret” sa vedeti ce inseamna sa traiti perfect…stiu k nu are nicio legatura cu subiectul asta….dar de fapt are..oricum,poate unii se vor uita si vor reusi sa isi schimbe viata:X.eu chiar m-as bucura…scuze k am scris asa mult,si fara rost,dar cei kre cred in viata,imi vor multumi.:)

Intr-adevar, viata insasi e un miracol! 🙂

tu mai mult ai vorbit despre miracole, cand d fapt trebuia sa vorbesti despre existenta. la bac nu cred k ti.ar fi dat 29 de puncte, pentru ca nu ai fost pe subiect. si anul trecut a fost un text argumentativ despre cunoasterea de sine, si toata lumea a comentat citatul, si au vorbit despre ideal si oglinda. nu mai faceti greseala asta!

Puncte, am luat suficiente, stai linistita, ca nu am publicat nicio rezolvare pt BAC fara a fi evaluat inainte de 1-2 profi. Daca tot esti atat de critica, ai putea sa-ti rezolvi singurica temele, nu sa dai copy&paste :)). Daca nu ai aflat inca, un eseu argumentativ, nu e obligatoriu sa sustina fraza care a fost data la „analizat”, ci poate, pur si simplu, sa o demoleze din temelii, asta, bineinteles, daca aduce argumente suficient de pertinente.
In fine, trebuie sa intelegi ca poti sa ai un eseu de fix 30 de puncte si sa nu iei decat 10-15 pentru ca proful care corecteaza e plictisit, obosit, nu-ti impartaseste viziunea sau pur si simplu, el nu are o imaginatie suficient de dezvoltata incat sa te inteleaga. Dar se intampla si invers, sa ai un eseu de 10-15 puncte si sa iei 30, pentru ca oricat de stupid a fost eseul, proful iti apreciaza „originalitatea” sau are impresia ca el nu a pus niciodata problema, in modul in care ai pus-o tu.

ai dreptate nnonny

Multumesc 🙂


Where's The Comment Form?

  • Si animalele simt!!!

    Protectia animalelor
  • Fii BIO!

    cosmetice bio
  • Adopta un prieten!

     Adopta un prieten!
  • Pozitia blogului meu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...